Kopjoni dhe ngjisni çdo gjë në Facebook si një tekst, koment ose përditësim statusi

Çfarë duhet të dini:

 • Përdorni Ctrl + C dhe Ctrl + V për të kopjuar dhe ngjitur në desktopin e Facebook.
 • Mund të kopjoni çdo gjë në Facebook përveç videove dhe ta ngjisni diku tjetër.
 • Facebook përdor clipboard-in e pajisjes për të ruajtur përkohësisht artikujt e kopjuar përpara një ngjitjeje.

Ky artikull mbulon kopjimin dhe ngjitjen në Facebook duke përdorur shfletuesin në desktopin tuaj dhe aplikacionin Facebook.

Kopjo dhe ngjit në Desktopin e Facebook

Mund të kopjoni dhe ngjitni në Facebook për të ndarë një citat motivues, një fragment teksti ose ndonjë gjë tjetër. Facebook e bën të shpejtë dhe të lehtë.

 1. Hyni në Facebook me adresën tuaj të emailit (ose numrin e telefonit dhe fjalëkalimin) në çdo shfletues në kompjuterin tuaj.
 2. Në burimin tuaj të lajmeve ose në afatin kohor të dikujt tjetër, shkoni te përmbajtja që dëshironi të kopjoni.
 3. Zgjidhni tekstin duke klikuar dhe zvarritur me miun nga fillimi në fund të tekstit që dëshironi të kopjoni.
 4. Klikoni me të djathtën në tekstin e theksuar dhe zgjidhni Kopjo nga menyja e kontekstit. Ju gjithashtu mund të përdorni kombinimet e tasteve të shkurtoreve Ctrl + C në Windows (ose Command + C në Mac).
 5. Shkoni te vendi ku dëshironi të ngjitni tekstin e kopjuar. Mund të jetë një bisedë në Messenger, përditësimi i statusit tuaj ose kudo tjetër në Facebook. Vendosni kursorin dhe ngjisni tekstin me Ctrl + V në Windows ose Command + V në Mac. Ju gjithashtu mund të klikoni me të djathtën për të shfaqur përsëri menunë e kontekstit dhe zgjidhni Paste nga opsionet.

Kopjoni dhe ngjisni Fotot e Facebook në Desktop

Dëshironi të kopjoni ato citate të bukura frymëzuese të imazhit ose ndonjë imazh tjetër? Është e lehtë si kopjimi dhe ngjitja e çdo gjëje tjetër në shfletues.

 1. Shkoni te imazhi që dëshironi të kopjoni.
 2. Klikoni me të djathtën mbi imazhin dhe zgjidhni Kopjo imazhin nga menyja e kontekstit. Ju gjithashtu mund të përdorni të njëjtën metodë në pamjen e Galerisë.
 3. Ngjitni atë në një mesazh të ri, një bisedë në Messenger ose në ndonjë vendndodhje tjetër në kompjuterin tuaj.

Kopjo dhe ngjit në aplikacionet celulare të Facebook

Kopjimi dhe ngjitja në aplikacionin Facebook për iOS ose Android është edhe më e lehtë dhe më e shpejtë. Pamjet e mëposhtme janë nga Facebook për iOS.

 1. Hapni dhe hyni në aplikacionin Facebook.
 2. Lëvizni në furnizimin tuaj në Facebook ose në afatin kohor të dikujt tjetër dhe shkoni te postimi që dëshironi të kopjoni. Prekni një herë tekstin për ta zgjeruar nëse është e nevojshme.
 3. Ju gjithashtu mund të shtypni dhe mbani shtypur lidhjet ose etiketat brenda postimit për t’i kopjuar dhe ngjitur diku tjetër.
 4. Prekni dhe mbani tekstin për të zgjedhur të gjithë bllokun e tekstit. Zgjidhni Kopjo për të ruajtur përmbajtjen në kujtesën universale të telefonit tuaj.
 5. Tani mund ta ngjitni përmbajtjen kudo që dëshironi.

Kopjoni dhe ngjitni fotot në aplikacionin Facebook

Facebook nuk lejon që videot e përbashkëta të kopjohen dhe ngjiten. Por asnjë kufizim i tillë nuk ju ndalon të kopjoni një foto nga një postim në Facebook dhe të përdorni një aplikacion tjetër si WhatsApp për ta shpërndarë atë.

 1. Shkoni te postimi në Facebook me foton që dëshironi të kopjoni.
 2. Prekni një herë për ta zgjedhur dhe hapur në pamjen e Galerisë .
 3. Prekni dhe mbani foton për të shfaqur menunë. Zgjidhni Kopjo foton për të dërguar imazhin në kujtesën e fragmenteve.
 4. Ngjitni foton në çdo aplikacion tjetër që mbështet fotot. Për shembull, mund të bëni një foto nga Facebook dhe ta shpërndani atë përmes Twitter ose WhatsApp.


FAQ

  • Pse kopjoni dhe ngjisni në vend që të ndani në Facebook? Nëse ndani një postim në Facebook dhe autori origjinal e fshin atë, përmbajtja do të zhduket nga furnizimi juaj. Kur kopjoni dhe ngjitni, nuk keni pse të shqetësoheni për këtë dhe askush nuk do ta dijë se nga erdhi postimi origjinal.
  • Si mund të kopjoj një video nga Facebook? Megjithëse nuk mund të kopjoni një video në kujtesën e kompjuterit tuaj, ka mënyra për të shkarkuar videot në Facebook. Pasi të keni shkarkuar videon, mund ta shpërndani atë si një postim origjinal.
  • Si ta kopjoj lidhjen e faqes sime në Facebook? Në një shfletues ueb, shkoni në profilin tuaj në Facebook dhe kopjoni URL-në në shiritin e adresave. Në aplikacionin celular, shkoni te profili juaj dhe trokitni lehtë mbi tre pikat > Kopjo lidhjen .

Faleminderit që na njoftuat!
Merr lajmet më të fundit teknike të shpërndara çdo ditë

Abonohu

Pyes veten se si të kopjoni dhe ngjitni në Facebook? Jeni në vendin e duhur— udhëzuesi ynë i detajuar do të pastrojë ajrin.
Është një proces i shpejtë dhe i lehtë, ndaj mos u shqetësoni.
Le të fillojmë:

Çfarë është Clipboard në Facebook ?

Kur shfletoni përmes Facebook-ut, shpesh dëshironi të kopjoni dhe ngjisni tekstin diku tjetër. Fjalët e kopjuara ruhen në një vend virtual të quajtur clipboard. Ky është një vend i përkohshëm ruajtjeje ku teksti “qëndron” përpara se ta ngjisni.
Nëse përdorni aplikacionin FacebookAndroid ose iOS , nuk do të mund t’i qaseni drejtpërdrejt funksionit—është një pjesë e fshehur e hapësirës së ruajtjes së telefonit tuaj.
Sidoqoftë, ekziston një mënyrë për të parë historikun e kujtimeve të Facebook në Windows 10 . Thjesht shtypni tastin Windows plus V dhe do të hapni menynë e mëposhtme:

Para se të bëni ndonjë gjë tjetër, është e rëndësishme që historia juaj të jetë e ndezur. Pasi ta bëni këtë, do të shfaqet një dritare që thotë se clipboard juaj është bosh. Kur kopjoni diçka, ajo do të shfaqet menjëherë pasi të keni përdorur tastin Windows + V.

Clipboard është i dobishëm kur kopjoni informacione të vlefshme nga komentet ose postimet në Facebook. Duke pasur parasysh se 71% e amerikanëve përdorin Facebook, është më mirë të kesh një opsion të tillë sesa tjetër.
Tani, le të shohim se si është bërë saktësisht:

Si të kopjoni dhe ngjitni në Facebook

Facebook copy-paste ofrohet në kompjuterët desktop dhe pajisjet celulare . Edhe pse procesi është mjaft i ngjashëm, ka disa dallime kryesore. Mos u shqetësoni, ne jemi këtu për t’ju udhëhequr në çdo hap:

Copy-Pasting në Desktopin e Facebook

 • Hapi 1 : Hyni në Facebook nga kompjuteri juaj personal.

 • Hapi 2 : Klikoni dhe mbani butonin e majtë për të nënvizuar fjalët që ju interesojnë.

 • Hapi 3 : Shtypni Ctrl + C në tastierë (ose klikoni butonin e djathtë ndërsa kursori është në zonën e theksuar dhe nga opsionet). Në macOS , kombinimi është Command + C.

 • Hapi 4 : Gjeni një fushë ku mund të shtoni tekst, si status, koment, mesazh ose skedar të veçantë.
 • Hapi 5 : Tani shtypni kombinimin e tastierës Ctrl + V për ngjitje (ose kliko me të djathtën dhe zgjidhni opsionin Paste). Për një kompjuter Mac —kliko Command +V .

Copy-Pasting në aplikacionin celular të Facebook

 • Hapi 1 : Hapni aplikacionin Facebook dhe regjistrohuni në llogarinë tuaj.
 • Hapi 2 : Gjeni diçka që ia vlen të kopjohet, trokitni lehtë mbi të dhe mbajeni për disa sekonda.
 • Hapi 3 : Zgjidhni dritaren kërcyese Kopjo tekstin . Kjo është e gjitha, tani e keni kopjuar në kujtesën e Facebook.

 • Hapi 4 : Gjeni një fushë teksti, prekni dhe mbajeni për disa sekonda.
 • Hapi 5 : Zgjidhni opsionin Paste në ekran. Ju keni mbaruar të gjitha!

Statistikat e fundit tregojnë se 88% e njerëzve hyjnë në Facebook përmes një pajisjeje celulare (tableti ose telefoni). Kështu që udhëzuesi ynë i thjeshtë celular mund të jetë mjaft i dobishëm.
Mos harroni se të gjithë hapat e mësipërm janë të vlefshëm vetëm për tekst. Ato nuk zbatohen për video ose foto. Procesi i kopjimit të imazheve në Facebook është gjithashtu i mundur, megjithëse pak më ndryshe. Përmbajtja e videos nuk mund të kopjohet.

Kopjimi i fotove nga desktopi i Facebook

 • Hapi 1 : Gjeni një imazh që ju pëlqen.
 • Hapi 2 : Klikoni me të djathtën mbi të.
 • Hapi 3 : Zgjidhni alternativën e kopjimit të imazhit .

 • Hapi 4 : Zgjidhni vendin ku dëshironi të vendosni imazhin—mund të jetë brenda platformës Facebook, në Messenger ose në një kompjuter.
 • Hapi 5: Ngjitja e figurës kërkon kombinimin e tastierës Ctrl + V ( Command + V për pajisjet Mac ) ose të klikoni me të djathtën dhe të zgjidhni Paste.

Kopjoni dhe ngjisni imazhin nga aplikacioni celular Facebook

Për të kopjuar imazhe në aplikacionin Facebook, fillimisht duhet t’i ruani ato në telefonin tuaj. Pas kësaj, ju mund t’i ngarkoni ato kudo që dëshironi.

 • Hapi 1 : Shkoni te një foto që ju pëlqen.
 • Hapi 2 : Prekni imazhin e zgjedhur për ta parë në modalitetin e Galerisë .
 • Hapi 3 : Mbajeni foton ose shtypni tre pikat në këndin e sipërm të djathtë.
 • Hapi 4 : Zgjidhni opsionin Ruaj në telefon .

Pse të kopjoni dhe ngjitni në Facebook ?

Funksioni i kopjimit-ngjit gjithashtu ndihmon kur dërgoni URL në Facebook . Në një pajisje desktop, ju hapni përmbajtjen e dëshiruar (profil, postim, mesazh, etj.) dhe kopjoni URL-në nga shfletuesi. Në aplikacion, duhet të prekni tre pikat dhe të klikoni në Kopjo lidhjen.

Facebook sfidon Kopjo dhe ngjit

A është më e sigurt të kopjoni dhe ngjitni imazhe dhe tekste në kronologjinë tuaj në Facebook sesa të ndani ? Ky është një diskutim i dyanshëm:
Nga njëra anë, kur ndani një postim, nuk jeni në kontroll të plotë të të gjithë përmbajtjes. Për shembull, nëse postimi origjinal fshihet , ai i përbashkët do të zhduket gjithashtu.
Për më tepër, kur ndani statusin e dikujt në Facebook, postimi kufizohet në cilësimet e audiencës së pronarit origjinal . Për shembull, nëse pronari e vendos atë në Miqtë, të vetmit njerëz që do ta shohin postimin pas ndarjes do të jenë miqtë tuaj të përbashkët. Ndarja funksionon vetëm kur cilësimi origjinal është Publik.
Disa përdorues u bëjnë thirrje njerëzve që të kopjojnë dhe ngjisin postimin origjinal në vend që ta ndajnë atë në mënyrë që mesazhi origjinal të arrijë një audiencë më të madhe pa u kufizuar nga cilësimet personale.
Është e rëndësishme të dini se posterët origjinalë mund të kenë një axhendë të fshehur . Algoritmi i Facebook zbulon thirrjet për të ndarë dhe nuk i shfaq postime të tilla në mënyrë të dukshme në News Feed. Nëse i kopjoni dhe ngjitni ato, ju zgjeroni ndjeshëm shtrirjen e tyre. Shumë postime individuale janë më të vështira për Facebook për të gjurmuar dhe hequr sesa vetëm një.
Duhet të jeni të vetëdijshëm për mashtruesit nëse jeni të prirur të kopjoni dhe ngjisni përmbajtjen e Facebook nga përdorues të panjohur. Lajmet e rreme shpërndahen pa mundim përmes praktikave të tilla. Sigurohuni që informacioni të jetë i vlefshëm dhe i vërtetë përpara se ta postoni.
Facebook ndjek rregullat strikte të përmbajtjes së ndaluar . Nëse postimi juaj shkon nën to, profili juaj mund të ndikohet. Diçka që duket e padëmshme për t’u postuar në shikim të parë mund të çojë në bllokimin e llogarisë suaj për një periudhë të caktuar.
Mashtruesit mund të gjurmojnë lehtësisht postimet e Facebook-ut për të kopjuar dhe ngjitur në Google. Disa rreshta nga postime të tilla të vendosura në motorin e kërkimit tregojnë të gjithë njerëzit që i kanë kopjuar dhe ngjitur ato në Facebook.

Përfundoj

Të dish se si të kopjosh dhe ngjitësh në Facebook është një aftësi mjaft e dobishme për të pasur në epokën e mediave sociale. Vendi i padukshëm i ruajtjes së kujtesës së fragmenteve luan gjithashtu një rol masiv në ngjitjen e kopjeve, siç kemi mësuar sot.
Ka një ndryshim të vogël midis kopjimit të tekstit dhe imazheve nga pajisjet desktop dhe celular dhe sistemet operative, por ne jemi siguruar që të mbulojmë gjithçka të rëndësishme më lart.
Mos harroni – megjithëse Facebook përdor mekanizma të fortë për të përballuar përmbajtjen e papërshtatshme, mashtruesit shpesh gjejnë zgjidhje të ndryshme. Pra, kini kujdes se çfarë kopjoni dhe ngjitni!