Rupia indiane shënohej gjithmonë me formën e shkurtër Rs. Vetëm kohët e fundit simboli i rupisë ₹ është shfaqur. Projektuar nga profesori i IIT Guwahati, Udaya Kumar, ai u prezantua para publikut nga qeveria indiane në vitin 2010, pas përzgjedhjes së tij përmes një konkursi të hapur për banorët indianë. Simboli i rupisë tani përdoret gjerësisht në pothuajse çdo dokument zyrtar, ditar dhe libër. Zbuloni se si mund të futni simbolin e rupisë në skedarin tuaj Word në këtë artikull!

 • Si të futni simbolin e rupisë në MS Word
  • Ndryshimi i paraqitjes së tastierës në anglisht
  • Fut simbolin e Rupees në MS Word duke përdorur tastierën
  • Futja e simbolit Rupee në MS Word duke përdorur Funksionin Insert
  • Shtoni simbolin e Rupesë në Word duke përdorur Hartën e Karaktereve
 • Pyetjet e shpeshta
  • Si të gjeni simbolin e rupisë në MS Word?
  • Cila është mënyra më e lehtë për të futur simbolin e rupisë në një skedar Word?
 • konkluzioni

Kjo metodë përfshin tre hapa

 • Ndryshimi i paraqitjes së tastierës në anglisht (Indi)
 • Ndryshimi i paraqitjes së parazgjedhur të tastierës në anglisht (Indi)
 • Fut simbolin e Rupees duke përdorur tastet e shkurtoreve të tastierës.

Mos harroni se duhet të ndryshoni cilësimet e parazgjedhur të paraqitjes së tastierës nga anglishtja amerikane në anglisht (Indi).

Ndryshimi i paraqitjes së tastierës në anglisht

Nëse jeni duke përdorur Windows 10 , ndryshoni paraqitjen e tastierës në anglisht (Indi). Ja si bëhet:

 • Kërkoni për “cilësimet” në shiritin e kërkimit të vendosur në shiritin e detyrave dhe hapeni atë.
 • Pastaj klikoni në “koha dhe gjuha”.
 • Tani klikoni në butonin “Gjuha”.
 • Klikoni në gjuhën e parazgjedhur të aplikacionit dmth anglisht (Shtetet e Bashkuara të Amerikës) dhe më pas klikoni në “Opsionet”.
 • Më pas, në dritaren e opsionit të gjuhës, lëvizni poshtë te “tastierat” dhe klikoni në “shtoni një tastierë”.
 • Më pas, zgjidhni anglisht (Indi) nga paketat e instaluara të gjuhëve.

Fut simbolin e Rupees në MS Word duke përdorur tastierën

 • Shumica e prodhuesve të tastierës kanë instaluar simbolin e ri të rupisë në tastierat e tyre. Nëse keni një tastierë të tillë, thjesht shtypni Ctrl + Alr + ₹ dhe simboli do të shtohet në skedarin tuaj word
 • Nëse nuk e keni ikonën rupi, shtypni së bashku tastet Ctrl+Alt+4.
 • Mund të shtypni gjithashtu tastin anësor Alt (Alt_GR)+₹ nëse është i disponueshëm në tastierën tuaj.
 • Simboli i rupisë mund të shtohet gjithashtu duke përdorur tastin Alt në anën e majtë dhe më pas shkruani 8377 në bllokun numerik.

Futja e simbolit Rupee në MS Word duke përdorur Funksionin Insert

 • Hapni një skedar MS Word dhe klikoni në skedën Fut në meny.
 • Nën seksionin e simboleve, klikoni në drop-down Symbol
 • Kur të arrini ekranin e simboleve, klikoni në dropdown “Nën grup” dhe zgjidhni “Simbolet e monedhës”
 • Më pas, zgjidhni simbolin e rupisë indiane dhe klikoni në Fut.
 • Simboli i rupisë indiane do të futet në dokumentin tuaj word

Shtoni simbolin e Rupesë në Word duke përdorur Hartën e Karaktereve

Harta e karaktereve i referohet një objekti në MS Word për Windows OS, i cili përdoret për të parë karakteret e pranishme në fontet e instaluara. Përdoret gjithashtu për të kontrolluar hyrjen e tastierës që përdoret për futjen e karaktereve dhe për kopjimin e karaktereve në clipboard kur dikush shkruan.

 • Në Windows Search shkruani Character Map. Klikoni në aplikacion për ta hapur atë.

 • Shkronja e paracaktuar do të vendoset si Arial, por ju mund të vendosni Tahoma, Verdana ose Comic Sans MS.
 • Klikoni në kutinë e kontrollit “Pamje e avancuar”.
 • Tani, futni “20B9” në kutinë e hyrjes “Shko te Unicode” për të theksuar simbolin e Rupesë Indiane.
 • Më pas, zgjidhni dhe kopjoni simbolin e rupisë
 • Së fundi, ngjiteni atë në dokumentin Word.

Pyetjet e shpeshta

Si të gjeni simbolin e rupisë në MS Word?

Gjithçka që duhet të bëni është të shkruani Ctrl+Alt+4 dhe simboli do të shfaqet. Kjo është kur simboli nuk ekziston në tastierën e laptopit tuaj.

Cila është mënyra më e lehtë për të futur simbolin e rupisë në një skedar Word?

Nëse dëshironi të gjeneroni sinjalin rupi, mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është të shtypni Ctrl+Alt+4 dhe të prisni që të shfaqet.

konkluzioni

Si përfundim, metodat e përmendura më sipër mund t’ju ndihmojnë të përdorni me lehtësi simbolin INR në çdo dokument MS Word. Sidoqoftë, mbani në mend se nëse përdorni Windows 7 ose Windows Vista, duhet të instaloni një përditësim në mënyrë që simboli INR të shfaqet saktë në MS Word.

Këtu janë disa mënyra më të lehta për të shtypur simbolin e Rupesë së Indisë në Microsoft Word.


Si të shkruani simbolin e Rupesë Indiane në MS Word? Më parë monedha indiane shkruhej si Rs, por që kur profesori i IIT Guwahati krijoi simbolin e ri për Rupinë Indiane, tani është pjesë e standardit zyrtar të Unicode. Simboli i Rupesë Indiane u zbulua për herë të parë më 15 korrik 2010 dhe që atëherë shumica e tastierave vijnë me simbolin zyrtar. Në këtë udhëzues, ne do të shpjegojmë se si të shtypni ose shtoni simbolin e Rupesë Indiane në Microsoft Word.
Nëse tastiera juaj nuk ka një simbol INR. Ju ende mund të shkruani rupi indiane me lehtësi në MS Word duke përdorur tastierën tuaj. Veçanërisht, simboli Indian Rs është i integruar në versionin e ri të Microsoft Word si 2010, 2013 dhe Office 365. Gjithçka që duhet të bëni është të ndiqni këshillat dhe hapat e dhënë më poshtë dhe voila do të shkruani me lehtësi Simbolin e Rupesë Indiane në MS Word.
Por për ta bërë këtë, së pari duhet të shkarkoni Windows OS Update:
Nëse jeni duke përdorur Windows 7 ose Windows Vista, duhet të instaloni një përditësim për simbolin e ri të Rupesë Indiane në mënyrë që simboli i Rupesë të shfaqet saktë në MS Word. Këtu është lidhja e shkarkimit për përditësimin.

Ja se si të shkruani simbolin e rupisë indiane në Microsoft Word:

1. Vendosni paraqitjen e tastierës në anglisht (Indi).

 • Për të zgjedhur tastierën angleze (Indi), ndiqni këto hapa:
 • Në Panelin e Kontrollit, klikoni Ora, Gjuha dhe Rajoni dhe më pas kliko Ndrysho tastierat ose metodat e tjera të hyrjes.
 • Në ekranin Rajoni dhe Gjuha, klikoni Ndrysho tastierën në skedën Tastierat dhe Gjuhët.
 • Në ekranin Shërbimet e tekstit dhe gjuhët hyrëse, klikoni Shto.
 • Në ekranin Add, Input Language, zgjidhni Anglisht (Indi) dhe më pas zgjidhni kutinë e kontrollit të tastierës India.

2. Simboli i rupisë indiane sipas metodës 1 të çelësit të shkurtores së tastierës:

a) Nëse tashmë keni simbol rupi në tastierën tuaj, atëherë shkruani,
Ctrl + Alt + ₹
Duhet të shtypni Ctrl, Alt dhe ₹ në të njëjtën kohë.
b) Nëse nuk keni simbol Rupee të printuar në tastierën tuaj, atëherë shkruani,
Shtypni Ctrl + Alt dhe shkruani 4

3. Simboli i rupisë indiane sipas metodës 2 të shkurtores së tastierës:

Për të përdorur këtë metodë të shtypjes së simbolit INR, përdorni kombinimin e mëposhtëm të tasteve.
Djathtas Alt+₹.

4. Metoda 3:

Për të përdorur këtë metodë, shkruani
shtypni Alt në anën e majtë dhe shkruani 8377.

5. Simboli i Rupesë Indiane duke përdorur Unicode:

Unicode për simbolin INR është U+20B9.
Shkruani 20B9 dhe shtypni Alt+X.
Duhet të përdorni tastin e majtë Alt. Ndërsa mbani të shtypur tastin Alt, shtypni tastin X.

6. Harta e karakterit të simboleve të rupisë indiane:

Çfarë është Harta e Karaktereve?

Charmap (Harta e karaktereve) është një mjet i Windows për të parë karakteret e fontit të instaluar në sistem, për të gjetur kodin Alt për t’i shtypur ato dhe për të kopjuar-ngjit karakterin.

 • Në Windows Search shkruani Charmap për të ekzekutuar aplikacionin.
 • Përndryshe, shkruani charmap në Windows Run (shkoni te menyja Start për ta gjetur) dhe shtypni enter për ta ekzekutuar.
 • Zgjidhni “Font” për Arial, Times New Roman, Verdana ose Tahoma.
 • Klikoni në opsionin “Pamje e avancuar”.
 • Në kutinë e hyrjes “Shko te Unicode”, fut 20B9 për të nxjerrë në pah simbolin Rupee.
 • Zgjidhni dhe kopjoni (Ctrl+C) atë në kujtesën tuaj.
 • Ngjitni (Ctrl+V) në vendndodhjen tuaj të dëshiruar.

Këto janë disa nga metodat e shtypjes së Simbolit të Rupesë Indiane që funksionon mirë edhe në WordPress, Blogger etj.
Lexoni gjithashtu : Tregu i aksioneve: Sensex, tregtia e shkëlqyeshme më e ulët, rupia indiane bie me 24 paise
Kanë kaluar rreth dhjetë vjet që nga shpallja e simbolit të rupisë. Ndryshimi i simbolit nga Rs. në ₹ u bë në vitin 2010. Duhet kohë për t’u përshtatur me çdo ndryshim, dhe kjo vlen edhe në rastin e simbolit të Rupisë. Ne e dimë që simboli është ₹, por është sfiduese për të futur simbolin e Rupies në fjalë pasi nuk ka asnjë opsion të drejtpërdrejtë. Dhe meqenëse tani është pjesë e standardit zyrtar të Unicode dhe përdoret kudo, prandaj është e nevojshme të dini se si të shkruani Simbolin e Rupees në Word .
Ne kemi gjetur shumë metoda për të futur simbolin e Rupies në Word dhe do ta ndajmë atë me ju. Kështu që ju mund të gjeni metodën më të mirë që ju duket e lehtë për veten tuaj. Këto metoda do të funksionojnë në mënyrë të pavarur në MS Word 2007, Word 2010, Word 2013 dhe Word 2016. Pra, nëse jeni duke përdorur ndonjë nga MS Word të përmendura, atëherë ky udhëzues do t’ju ndihmojë të shkruani Rupees Symbol në Word.

Fakt rreth simbolit të rupisë (₹).

Simboli ₹ është projektuar nga Udaya Kumar , Shef i Departamentit të Dizajnit në IIT Guwahati. Ja çfarë tha ai në lidhje me simbolin ₹ Rupee. Dhe u publikua më 15/07/2010 për publikun nga Qeveria e Indisë.
“Dizajni im bazohet në Tricolor me dy vija në krye dhe hapësirë ​​të bardhë në mes. Doja që simboli për Rupinë të përfaqësonte flamurin indian. Është një përzierje e përsosur e shkronjave indiane dhe romake: një ‘R’ e madhe dhe Devnagari ‘Ra’, të cilat përfaqësojnë rupiya, për të tërhequr audiencën ndërkombëtare dhe indiane. Pasi punova në dizajn për disa muaj, unë zgjodha tetë deri në 10 modele dhe më pas i rafinova më tej derisa e mora këtë.”

 • Si të shkruani simbolin e Rupees në Word
  • Metoda 1: Shkurtorja e tastierës
  • Metoda 2: Tasti i djathtë Alt
  • Metoda 3: Unicode (20B9)
  • Metoda 4: Lloji 8377
  • Metoda 5: Zëvendësoni çdo çelës me ₹
  • Metoda 6: Përdorni Hartën e Karaktereve
  • Metoda 7: Kopjo dhe ngjit

Si të shkruani simbolin e Rupees në Word

Në ditët e sotme shumë tastiera vijnë me simbolin ₹ të caktuar për një buton specifik. Por çfarë nëse nuk ka asnjë buton të dedikuar për Rupee (₹). Në këtë rast, ndiqni këtë udhëzues dhe do të largoheni nga këtu duke ditur mënyra të ndryshme për të futur simbolin ₹ në Word. Le të hidhemi drejt në metodën e parë për këtë udhëzues.

Metoda 1: Shkurtorja e tastierës

Kjo metodë është mënyra më e lehtë për të futur një simbol Rupees në Word ose Excel. Ekziston një avantazh i rëndësishëm i kësaj metode që është se mund ta përdorni në çdo redaktues si MS Word, Excel, Notepad dhe më shumë. Është një shkurtore e thjeshtë e tastierës që mund ta mbani mend lehtësisht.
Shkurtorja e tastierës për të shtypur simbolin Rupee (₹) është:
Ctrl + Alt + 4  OSE Ctrl + Alt + ₹

Shënim:  Sigurohuni që gjuha juaj e parazgjedhur e tastierës të jetë vendosur në anglisht (Indi). Po, ju duhet të vendosni anglisht (Indi) nëse dëshironi të përdorni këtë metodë. Mund t’i ndryshoni cilësimet nga Paneli i Kontrollit.

Shumë tastiera tani vijnë me simbolin ₹ në një nga tastet numerike (konkretisht në numrin 4). Duhet të ndiqni një nga shkurtoret e mësipërme të tastierës për të futur simbolin ₹ në redaktorin tuaj. Nuk ka rëndësi se cilin aplikacion po përdorni, dhe do të thotë që duke përdorur këtë metodë mund të shkruani simbolin Rupees në çdo aplikacion.

Metoda 2: Tasti i djathtë Alt

Nëse tastiera juaj ka tastin e djathtë Alt, atëherë mund të shkruani me lehtësi simbolin Rupee në MS Word ose MS Excel. Kjo metodë është më e lehtë se metoda e mëparshme, por kjo është e vlefshme vetëm nëse tastiera juaj ka tastin e djathtë Alt. Ndiqni çelësat e shkurtoreve të mëposhtme për të futur simbolin e Rupees në Excel ose Word:
Shkurtorja e tastierës për të shtypur simbolin Rupee (₹) është:
Alt(Djathtas) + 4 OSE Alt(Djathtas) + ₹
Ashtu si metoda e mëparshme, ju mund të përdorni tastin e shkurtër të mësipërm në çdo aplikacion ose redaktues si MS Word, MS Excel, NotePad, WordPad dhe më shumë.

Metoda 3: Unicode (20B9)

Simboli i Unicode i regjistruar për rupinë e Indisë ₹ në U+20B9. Dhe duke përdorur 20B9, mund të shkruani ose futni ₹ në redaktorin tuaj. Është paksa e gjatë se shkurtoret e mëparshme, por nëse metodat e mëparshme nuk funksionuan, atëherë mund ta provoni. Ka funksionuar për të tjerët, dhe jam i sigurt se do të funksionojë edhe për ju.
>> Fillimisht shkruani 20B9 dhe më pas shtypni së bashku Left Alt + X. Kur shtypni Alt + X, atëherë 20B9 do të ndryshojë në simbolin ₹ Rupee. Kjo shkurtore nuk do të funksionojë në shfletuesin dhe Notepad, por do të funksionojë në MS Word, MS Excel, WordPad.
Shkurtorja e tastierës për të shtypur simbolin Rupee (₹) është:
Shkruani 20B9 më pas shtypni Alt(Majtas) + X
Do të funksionojë me tastierën angleze (Indi), kështu që zgjidhni tastierën angleze (Indi) si parazgjedhje dhe më pas përdorni shkurtoren e mësipërme.

Metoda 4: Lloji 8377

Këtu është një mënyrë tjetër për të shtypur simbolin e Rupees në Word, i cili është i vlefshëm vetëm për MS Word. Nuk do të funksionojë nëse po provoni në Excel, Notepad, Wordpad ose Browser.
Shtypni (Majtas) Alt dhe ndërsa shtypni shkruani 8377 në MS Word. Simboli ₹ do të shfaqet sapo të lëshoni tastin Alt. Do të funksionojë nëse përdorni bllokun e numrave në anën e djathtë.
Shkurtorja e tastierës për të shtypur simbolin Rupee (₹) është:
Shtypni Alt (Majtas) + 8377

Metoda 5: Zëvendësoni çdo çelës me ₹

Nëse dëshironi të shkruani ose shtoni një simbol Rupee në Word me vetëm një shtypje tasti, atëherë ky është alternativa më e mirë për ju. Unë do t’ju tregoj se si mund të zëvendësoni çdo simbol ekzistues me simbolin ₹ Rupee.

 1. Hapni Microsoft Word në kompjuterin tuaj dhe kaloni në skedën Fut.
 2. Tani në ekstremin e djathtë kliko mbi Simbolet > Më shumë Simbole.
 3. Gjeni simbolin rupi ₹ dhe zgjidhni atë, mund të futni 20B9 në Unicode për ta gjetur lehtësisht.
 4. Pastaj klikoni në AutoCorrect dhe futni çdo simbol që nuk përdorni nën Replace.
 5. Më në fund klikoni OK dhe tani sa herë që shtypni tastin që nuk e keni përdorur më parë do të shkruani simbolin ₹.

Mund t’i ktheni hapat për të hequr simbolin ₹ sa herë që dëshironi.

Metoda 6: Përdorni Hartën e Karaktereve

Harta e karaktereve ose Charmap është një aplikacion i parainstaluar i Windows ku të gjitha simbolet janë të disponueshme. Ka të gjithë koleksionin e simboleve nga shkronja të ndryshme. Do t’ju ndihmojë të futni simbolin e rupisë në fjalë.

 1. Kërkoni Hartën e Karaktereve dhe hapeni atë.
 2. Ndrysho fontin në Ariel, nëse si parazgjedhje është Ariel atëherë mos e ndrysho.
 3. Pastaj kontrolloni kutinë Advance dhe futni 20B9 në Unicode.
 4. Tani klikoni në Zgjidh > Kopjo. Do të kopjohet në kujtesën e fragmenteve.
 5. Ngjitni simbolin rupi ₹ ku dëshironi të shtoni simbolin e Rupesë.

Metoda 7: Kopjo dhe ngjit

Epo, kjo metodë është gjithashtu e ngjashme me kopjimin dhe ngjitjen, por kjo është më e lehtë. Është e vetmja mundësi që ju mbetet nëse asnjë nga metodat nuk funksionon për ju.
Kërkoni për simbolin e Rupesë Indiane (INR) në Google. Ai do të shfaqë simbolin ₹, do të kopjojë simbolin dhe do të ngjitë ku dëshironi të shkruani simbolin ₹.
Do të funksionojë nëse skeda mbështet opsionin e ngjitjes, përndryshe, duhet të ndiqni një metodë tjetër.
Pra, ja ku i keni, shtatë mënyra për të shtypur simbolin Rupee në Word. Më tregoni se cili është i preferuari juaj për të futur simbolin ₹ Rupee në Notepad, WordPad, Word, Excel dhe shfletues.
Kontrolloni gjithashtu:

 • Si të bëni një pamje të gjatë të ekranit në PC
 • Shkarkoni Mi Drop për PC [I fundit]
 • Si të luani lojëra Xbox 360 në PC

Monedha indiane quhet Rupi ose Rupiya. Qeveria indiane lançoi një simbol të ri për monedhën indiane më 15 korrik 2010. Tani që ne kemi një simbol të ri të rupisë indiane , duhet të dimë gjithashtu se si ta shtypim atë në aplikacionet kompjuterike si MS Word, MS Excel, faqet e internetit HTML ose në tekst të thjeshtë . Më parë, një Rs më e përgjithshme . simboli u përdor për të treguar simbolin e Rupesë Indiane (INR) në kompjuterë. Nga pikëpamja e përpunimit të fjalëve, ishte shumë më e lehtë të shkruani Rs sepse të dy karakteret përbërëse (dmth. R dhe s) ishin të disponueshëm në tastierën angleze.
Tani, shumë njerëz pyesin se si të shtypin simbolin e ri të Rupesë Indiane (₹) në kompjuterë. Sot do t’ju tregoj Unicode dhe metoda të tjera për të shtypur këtë shenjë.
Kur simboli i ri dhe unik INR u lançua (nga rruga, shenja e re u projektua nga Udaya Kumar dhe Profesor i Asociuar në IIT Guwahati), pati mjaft konfuzion se si të shtypej ky simbol i ri në kompjuter. Në fillim problemi u anashkalua duke përdorur një imazh të simbolit. Megjithatë, ndryshimi i madhësisë dhe përshtatja e këtij imazhi në fonte dhe madhësi të ndryshme të shkronjave ishte një telash i madh.
Simboli i Rupesë Indiane (INR) mund të shtypet lehtësisht duke përdorur Unicode.
Por problemi u zgjidh kur, më 10 gusht 2010, u nda një karakter Unicode për këtë simbol. Edhe pse vetë simboli ende mungon në tastierën angleze – por kjo ndarje ishte një hap i madh përpara. Tani është e mundur të shtypni këtë karakter rupi duke përdorur një tastierë standarde angleze.
Si të shkruani simbolin e rupisë indiane në MS Word
Ka disa metoda për të shtypur simbolin e Rupesë Indiane në MS Word. Merrni zgjedhjen tuaj!
Metoda 1:
Nëse çelësi i Rupesë Indiane është i disponueshëm në tastierën tuaj, thjesht shtypni Ctrl + Alt + ₹
Metoda 2:
Nëse çelësi i Rupesë Indiane nuk është i disponueshëm në tastierën tuaj, shtypni Ctrl + Alt + 4
Metoda 3:
Përdorni tastin Alt në anën e djathtë (i njohur gjithashtu si Alt Gr), shtypni Alt Gr + ₹
Metoda 4:
Shtypni butonin Alt në anën e majtë dhe më pas shkruani 8377 në bllokun numerik (NumPad)
Metoda 5:
Shkruani 20B9 dhe më pas shtypni butonat ALT + x . Sapo të shtypni këtë kombinim tasti, teksti 20B9 do të zëvendësohet nga simboli i ri Rupi i monedhës indiane (₹).
Metoda 6:
Mund të shkarkoni fontin e simbolit rupi dhe ta instaloni në kompjuterin tuaj. Këto janë shkronja jo-Unicode të krijuara posaçërisht për të futur simbolin e rupisë.

Unicode për simbolin e rupisë indiane

Unicode që u nda për shenjën Rupee është U+20B9 . Nëse e shkruani atë në ndonjë softuer mbështetës Unicode, do të shfaqet simboli i Rupesë Indiane. MS Word është një softuer në përputhje me Unicode.

Futja e simbolit të Rupesë Indiane me Charmap

Charmap është një aplikacion Windows që ju tregon se si Windows po harton karaktere dhe simbole të ndryshme.

 1. Hapni kutinë e komandës Run
 2. Shkruani charmap dhe shtypni enter. Kjo komandë do të hapë Charmap
 3. Zgjidhni Arial nga kutia Fonts
 4. Shkruani 20B9 në kutinë Shko te Unicode . Charmap do të nxjerrë në pah simbolin e Rupesë Indiane
 5. Klikoni dy herë në simbolin Rupee. Kjo do të bëjë që simboli të shfaqet në kutinë Karakteret për të kopjuar
 6. Klikoni në butonin Kopjo . Kjo do të kopjojë simbolin Rupee në kujtesën e kompjuterit
 7. Ngjitni simbolin kudo që dëshironi me Ctrl + V

Ju mund të gjeni simbolin e Rupesë Indiane në Windows Charmap.
Si të shkruani simbolin e Rupesë Indiane në HTML
Nëse jeni një zhvillues blogu ose uebsajti, mund t’ju duhet të shkruani shenjën e monedhës indiane në HTML. Shumë zhvillues përdorin ende një imazh të vogël ikone për të shfaqur simbolin e Rupesë Indiane. Por ju nuk keni nevojë ta bëni këtë pasi ekziston një Unicode në dispozicion për shenjën e Rupesë Indiane. Nëse dëshironi ta përdorni këtë shenjë në një faqe interneti, kodi HTML për këtë është (pikëpresje është pjesë e kodit). Jo vetëm që është më e lehtë të shtypësh shenjën rupi në Unicode, por gjithashtu ruan kërkesën HTTP. Si rezultat, faqja juaj e internetit do të ngarkohet më shpejt.
SHIH GJITHASHTU: Kam shumë këshilla MS Word për të rritur produktivitetin në punë.
Simboli i Unicode Rupee ende nuk shfaqet?
Ndonjëherë mund të keni probleme me shfaqjen e Unicode. Nëse në vend të simbolit Rupee, ju merrni ndonjë shenjë tjetër (si një pikëpyetje ose një kuti katrore) – kjo do të thotë që kompjuteri juaj nuk është ende i aktivizuar me Unicode. Duhet të aktivizoni mbështetjen e gjuhës indike në mënyrë që të jeni në gjendje të shkruani në gjuhët indiane (në Unicode)
Kohët e fundit kam shkruar për shtypjen e simboleve të ndryshme në MS Word dhe HTML. Në këtë seri, kam shkruar për simbolin e të drejtës së autorit dhe simbolin e gradës etj.
Shpresoj që kjo këshillë e vogël do t’ju shpëtojë nga telashet e përdorimit të një imazhi për të shtypur simbolin e Rupesë Indiane në MS Word, MS Excel dhe HTML etj. Ju lutem më njoftoni nëse hasni ndonjë problem në këtë drejtim. Unë do të përpiqem t’ju ndihmoj!